Založ si blog

Dopady koronašialenstva na spoločnosť

Každá akcia vyvoláva rovnako veľkú reakciu. Taktiež platí, že každá akcia zanechá určitý dopad. Aj zmena polohy jedného atómu môže spôsobiť vo vesmíre reťazový sled udalostí, ktorý už nemožno zvrátiť. Čo môže napáchať obrovská dávka strachu či utláčanie ľudských právd a slobôd?

Pri koronavírusovej šialenosti niektorých vládnych predstaviteľov, ale aj ľudí, ktorí žiaľ podľahli tlaku politikov a médií, dochádza na Slovensku k veľkej hrozbe. I malá nepríjemná udalosť dokáže v psychickom zdraví človeka spôsobiť trvalé následky. Už vyše polročná „mega“ dávka neustáleho psychického napätia s určitosťou napácha v psychickom zdraví ľudí po celom svete vážne škody. Pri celkovom dopade koronavírusu musíme brať do úvahy dôležitý fakt. Ľudia zomierali, zomierajú, budú zomierať. To je realita, ktorá sa nám síce nemusí páčiť, no nezmeníme ju. Zomierame na starobu, choroby, v dôsledku tragických udalostí či samovrážd. Každá smrť blízkeho je smutná. Udalosti v živote ľudí však treba brať ako celok. Je nesprávne nechať sa vybičovať emóciami pri informovaní o počte nakazených a mŕtvych na Covid – 19. Treba rozumne zvažovať každý krok a vyrátať všetky dopady opatrení, ešte pred ich vydaním. To platí paušálne, nie len na súčasnú koronavírusovú propagandu. Vyššie som spomínal ako príčinu úmrtí samovraždy. V roku 2019 ju na Slovensku spáchalo 498 ľudí. Možno sa zdá, že porovnávam neporovnateľné, no prečo odborníci neskúmajú prečo si každoročne na Slovensku zoberie život také množstvo ľudí. Je to zlou ekonomickou situáciou, psychickou labilitou, zdravotným stavom…? V drvivej väčšine sa totiž jednalo o zdravých ľudí. Rakovina, infarkty, mozgové mŕtvice. Všetky choroby vznikajú ako dôsledok určitého vplyvu. Neobmedzujme sa preto len na jeden konkrétny druh choroby, ktorý má úmrtnosť 0,57 %. Za celú dobu koronašialenstva na Slovensko zomrelo 48 ľudí (stav k 30.9.2020). Na rakovinu denne zomiera v priemere 38 ľudí!!!

V čase vydania článku (1.10.2020) začal na Slovensku platiť núdzový stav. Ten bude na rozdiel od predchádzajúceho zahŕňať všetky odvetvia. NÚDZOVÝ STAV! Uvedomte si čo to vlastne znamená. Je to stav, v ktorom možno obmedziť ľuďom základné ľudské práva i slobody. Čo môže byť pre spoločnosť negatívnejšie ako samotný fakt zavedenia núdzového stavu? Jeho zavedenie v rôznych krajinách nezanechalo nikdy pozitívny dopad. Už dnes vidíme prvé dopady koronakrízy. Nezabúdajme pritom, že dôsledky sa budú prejavovať ešte dlho po ukončení týchto zničujúcich opatrení. Na spísanie všetkých negatívnych dopadov by jeden článok nestačil. Vyberám preto tie najďalekosiahlejšie:

  1. Šírenie strachu, poplašných správ a negativizmov. Niečo také môže ľuďom len a len uškodiť. Vrcholoví predstavitelia šíria strach dennodenne. Premiér Igor Matovič ľuďom škodí každým jeho toxickým statusom na facebooku. To isté praktizujú aj veľké slovenské mediálne spoločnosti, ktoré s bulvárnym úžasom prezentujú počty nakazených či mŕtvych. Na ľuďoch to do budúcna zanechá s určitosťou pocit bojazlivosti. Lekársky odhad tvrdí, že až 30 percent populácie bude v budúcnosti trpieť psychickými problémami spôsobenými súčasným bláznovstvom.
  2. Obmedzovanie slobody je jav, ktorý je prítomný v každom, pre ľudstvo nevýhodnom štátnom zriadení. Sloboda je neprítomnosť donucovania. Takže keď vám slobodu obmedzia, nútia vás robiť kroky, ktoré robiť nechcete. Nikoho pritom nezaujíma, že vaše informácie o danej veci sú správne či to, že s donucovaním nesúhlasíte. Treba si uvedomiť vážnosť dopadu obmedzovania slobody na spoločnosť. Už len kvôli tomuto aspektu by dnes mali byť plné námestia protestujúcich občanov.
  3. Verejný lynč úzko súvisí s obmedzovaním slobôd občanov. V prípade plnej slobody by nemohol existovať. Prečo by ste mali byť postihovaný za vaše názory? Prečo by mali byť vybraní politici chválení do nebies, iní lynčovaní médiami za ich názory? Treba si uvedomiť, že pri vzájomnom lynčovaní rozdelenej spoločnosti a verejnom lynčovaní médiami a „odborníkmi“ môžeme ľahko skĺznuť k totalite. Totalitný režim zatiaľ s úspechom zavádza práve súčasná vláda.
  4. Školská dochádzka je pre spoločnosť nesmierne dôležitá. Výchova detí a podchytenie vzdelávania zanechá do ich budúcnosti, i budúcnosti celej spoločnosti, obrovský dopad. Ten môže byť pozitívny, no aj výrazne negatívny. Koronavírusové šialenstvo má už dnes na deti a dospievajúcich nepriaznivý vplyv. Polročná prestávka na konci školského roka 2019/2020, online výučba či šírenie negativizmov v školách. Kvalita výučby tým neuveriteľne klesá. Čo môže vzniknúť z detí bez riadnej výchovy a poznania? Jedine nevzdelaní a neuvedomelí občania, ktorí budú v budúcnosti ešte viac manipulovateľnejší. V kapitalizme z nich vzniká lacná pracovná sila bez vlastných názorov. Nedopusťme pokračovanie takého scenára!
  5. Prepúšťanie v azda všetkých oblastiach je nespochybniteľné už dnes. Nezamestnanosť spôsobuje biedu, ktorá ma na spoločnosť ničivý dopad. Kapitalizmus, ako štátne zriadenie, tomu napomáha enormne. Už v dobe pred koronavírusom bolo známe, že prichádza ekonomická kríza. Bolo ju potrebné za niečo skryť, a koronavírus vošiel do karát priam ideálne. Dopad v podobe zväčšujúcich sa rozdielov medzi bohatými a chudobnými je verejne známi už dlhodobo. Koronavírusové šialenstvo týmto rozdielom napomôže ešte viac.
  6. Sledovanie mobilných telefónov pod zámienkou „dobra pre vás všetkých“ dostalo zelenú. Kopa ľudí sa nechala zmanipulovať a víta sledovanie mobilov kvôli ich „ochrane“. Ako môžete byť skutočne slobodní, keď sú známe každé vaše kroky a momentálna poloha? Nemôžete. Schválenie špiclovacieho zákona v rámci opatrení sa podarilo bravúrne.
  7. Zrušenie operácií a zanedbávanie zdravotnej starostlivosti počas vyhlásených núdzových stavov je produktom vlády magorov a bláznov. Nemôžeme sa však diviť, keďže vládni predstavitelia sú zástancami vety „nevadí, že zomrie 500 ľudí, podstatné je, že sme zachránili jedného pred koronavírusom“. Masám Slovákov je odopretá zdravotná starostlivosť v podobe vyšetrení, operácií, rehabilitácií atď. Prečo? Odpoveď: Lebo koronavírus…

Mnoho dopadov spôsobených koronavírusom ešte možno zvrátiť, resp. zmierniť. Nenechajte sa zmanipulovať koronasektármi či koronafanatizmom. Nebojte sa presadzovať zdravé názory medzi ostatnými ľuďmi. Buďme pozitívni a oddaní bojovať za správnu vec.

 

Demokracia, si ešte na Slovensku, alebo ti zvoní umieračik?

18.08.2023

Je ešte demokracia súčasťou Slovenska? To je otázka, ktorú si kladú ľudia na Slovensku už dlho, no včera táto otázka eskalovala o to viac. Čo sa to tu vlastne deje pár týždňov pred dôležitými parlamentnými voľbami? Je zarážajúce, že Slovensku vládne samozvaný alipaša – Hamran. Človek ktorý by za demokratických okolností do svojej funkcie ani nebol zvolený, [...]

Nad NAKA sa zmráka?

19.08.2022

To čo predvádzajú niektorí príslušníci NAKA v posledných mesiacoch prekračuje všetky medze. Svojvôľa, nezákonnosť, šikana, zastrašovanie a hlúposti spôsobené kŕčom. Určití príslušníci NAKA, otvorene označovaný súčasným šéfom polície ako „naši chlapci“ totiž už vedia, že metódam ich práce bude onedlho koniec. V prírode má všetko svoju prirodzenú [...]

Rusofóbiu nepriniesla vojna na Ukrajine. Ide o dlhodobý program Západu

24.03.2022

Kroky Moskvy na Ukrajine odhalili hlboko zakorenený a latentný rasizmus voči ruskému ľudu, ktorý mnohé západné inštitúcie – v neposlednom rade Hollywood a staršie mainstreamové médiá – kultivujú už príliš dlho. Zo všetkých vojenských operácií, ktoré sa uskutočnili od začiatku milénia – v Afganistane, Iraku, Líbyi a Jemene (uskutočnili ich USA a NATO), je zrazu [...]

Krádeže áut USA - 2016

Zo závodu ukradli a predali súčiastky za trištvrte milióna eur, polícia obvinila šesť páchateľov

20.04.2024 15:18

V prípade preukázania viny hrozí obvineným trest odňatia slobody na desať až pätnásť rokov.

Baerbock, Netanjahu

Hádka kvôli Gaze? Nie sme ako nacisti, nahneval sa Netanjahu na nemeckú ministerku

20.04.2024 14:00

Počas návštevy nemeckej šéfky diplomacie Annaleny Baerbockovej v Tel Avive došlo k ostrej výmene názorov medzi ňou a izraelským premiérom, ktorý poprel, že by ľudia v Pásme Gazy hladovali.

Peter Pellegrini

Ctite si zmluvu, odkázal Dankovi Raši: Problémom je, že sa vidí ako nástupca Pellegriniho. Majerský počul hlasy o konci Dolinkovej

20.04.2024 13:07, aktualizované: 15:06

Milan Majerský predpokladá, že poslanci KDH zahlasujú za zvolenie súčasného ministra Richarda Rašiho do funkcie predsedu parlamentu.

armáda usa

Americké jadrové zbrane bližšie k Slovensku? Na svojom území ich chce mať aj Poľsko

20.04.2024 12:46

Americké jadrové zbrane sú od novembra 2009 v Belgicku, Nemecku, Taliansku a Holandsku.

bonum

Pravdivé informácie k dôležitým témam na základe overených faktov.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 44
Celková čítanosť: 143305x
Priemerná čítanosť článkov: 3257x

Autor blogu

Kategórie