Milan Lučanský, resp. novodobý hon na čarodejnice

30. decembra 2020, bonum, Nezaradené

Milan Lučanský sa pokúsil spáchať samovraždu. Informácia, ktorá od včera plní titulky všetkých médií. Vcelku šokujúca správa. Generál Lučanský bol zobraný do väzby na väzobné stíhanie pre ÚDAJNÝ trestný čin brania úplatku. Začnem po poriadku.

Z väzobného stíhania sa od nastúpenia totalitárnej vlády, na ktorého čele stojí najznámejší slovenský blázon, stal novodobý proces honu na čarodejnice. Vo väzobnom stíhaní majú byť možní páchatelia stíhaní napr. ak je vysoko pravdepodobný pokus o útek do cudziny. Jeho poslaním nemá byť rozsudok bez dokázania viny. Bohužiaľ, vrátili sme sa do čias totality, keďže sa z väzobného stíhania spravilo akési pravidlo pri prezentácií moci. Práve prezentácia moci je v súčasnosti hlavný dôvod na takéto stíhanie. Vládni predstavitelia tejto krutovlády, ktorá tu úspešne zavádza policajný štát a režim akéhosi totalitného zriadenia sa vzájomne hecujú do politických čistiek. Áno, vážení a milí Slováci! Najhoršie na tom celom je, že veľká sfanatizovaná masa ľudí týmto procesom tlieska.  Prejavuje slová vďaky a burcuje sa navzájom názormi o tom, ako je Slovensko v rukách mafie. Vetami typu „Treba to všetko pozatvárať a vyčistiť…!“ Tí, ktorí ste sa v tom našli. Toto je tá vaša demokracia? Zobuďte sa a dajte si studenú sprchu! Teraz nejde len o Milana Lučanského. Niekomu dajú nálepku, že je vinný. Mesiace ho držia vo vyšetrovacej väzbe, alebo u neho robia kukláči akcie ako u nejakého vraha…. Pritom je možno nevinný, nemá dokázanú vinu. Možno má iný názor, ktorý nie je zhodný so súčasnou propagandou neľudských až zvrátených  hodnôt. Väzbou bude naveky označený za „toho zlého“ a taktiež bude vnútorne psychicky poznačený. Za čo? Len kvôli tomu, že má názory proti systému. Takéto praktiky praktizovali nacisti alebo štb-áci v tom zlom zlom socializme, ktorí budú mnohí roznášať v zuboch a toho, kto si dovolí poukázať na jeho svetlé stránky, majú snahu príslušníci systému utopiť v lyžičke vody. V čom je toto odlišné od socializmu? V tom, že dnes  prakticky neexistujú sociálne výhody a medziľudské vzťahy sú mrzuté, na úrovni diabla tasmánskeho… Späť však k téme.

Predstavte si, žeby sa niečo podobné stalo za vlády Fica, Pellegriniho, Mečiara. Žeby napr. skončil vo väzobnom stíhaní tak milovaný Daniel Lipšic po jeho autonehode, pri ktorej usmrtil dôchodcu na priechode pre chodcov. Za ňu bol právoplatne odsúdený na podmienečný trest. Kto vie, či by aj bežný pracujúci  Slovák dostal len podmienku. V prípade  Lipšica väzba? Však to by bolo niečo strašné. Agentúry, zahraničná tlač by Slovensko a vládu rozniesla v zuboch. Amerikou platené „nezávislé“ organizácie by tu organizovali protesty za slušné Slovensko… To by bola galiba. Šialený Matovič by sa ovešal transparentmi a celá opozícia by žiadala pád vlády. Všetci sme si rovní, akurát niektorí sú si rovnejší.

Mimochodom, nepripomína vám podobný scenár vražda Jána Kuciaka. Vraždu, ktorá je dodnes nevyšetrená, hnusne využila vtedajšia opozícia. Rôzne mimovládky nahnali na námestia známe osobnosti a spolu žiadali odchod diktátora Fica. Pohoršovali sa, v akej krajine to žijeme. Keby ste náhodou nevedeli, Igor Matovič sa teraz pohoršuje nad tým ako opozícia zneužíva kauzu Lučanského údajnej samovraždy. Tomu farizejovi by niekto mal jasne pripomenúť, ako sa on zviezol na vražde mladého novinára. Strana OĽANO organizovala protesty, hlásala heslá na pád vlády, hrala na city, postavila si na tom politickú kampaň. Po roku od vraždy sa opäť snažila ukázať pri organizácií spomienkového protestu. Ten však dostala právo organizovať SAS-ka. Remišová včera vyhlásila, že Lučanský nebol do väzby zobraný z vôle vlády, ale súdu. Tu nejde o súdy alebo o politikov. Tu ide o celkovú atmosféru. Tá dnes pripomína niečo medzi jakobínskym terorom a spomínaným honom na čarodejnice. Ja nepopieram, že Lučanský je vinný. Jedná sa ale o skutočné právo a spravodlivosť. Aj z množstva salemských čarodejníc možno popravili takú, ktorá spáchala ťažký trestný čin, ktorý bol zamlčiavaný. Nejde len o výsledok, ale o spôsob. Existuje právo. To sa dnes pošliapava zablatenými topánkami. To vidno aj pri koronavírusových rozhodnutiach, kde sa robí z nariadení vlády toaletný papier a z ústavy SR trhací kalendár.

Matovič, Naď, Šeliga, Kollár a ďalší… Bojujete tu za slušné Slovensko, no kriminalizujete opozíciu a nepohodlné osoby ako v 50-tych rokoch. Robíte to salámovou metódou. Mnohým ľuďom to dôjde, až keď bude neskoro. Pri protestoch organizovaných Kotlebovcami, Smerom, Komunistami sršíte nenávisťou, no pred dvoma rokmi ste robili to isté. Napomohli ste politickému prevratu. Prečo teraz tak odmietate protesty? Ahaaaa, koronavírus a predlžovanie núdzového stavu…. To veľa vysvetľuje…Rôzne preventívne väzby a domové prehliadky a nespravodlivé odsúdenia existujú už dnes. Odsúdenie za dar šekov chudobným rodinám, domová prehliadka u šéfredaktora protisystémového časopisu za článok o Slovensku v čase Štúrovcov. To všetko je ukážka, ako to u nás pomaly, no isto začína fungovať. Na ten výplach mozgov o mafií a fašistoch v súčasnej opozícií sa treba pozrieť z druhej strany. Sociálne hodnoty sú pre túto vládu mafiánske a národná hrdosť znamená fašizmus. Nebuďme na to nahnevaní, to nepomôže. Zoberme to z druhej strany. Tí skutoční mafiáni a fašisti sú práve pri moci. V ich zlom chovaní však vydržia len dokým im to my, Slováci, budeme tolerovať. Tu náreky a nahnevanosť nepomôžu, tu pomôže iba rozum!