Založ si blog

Vláda a média, spúšťače ťažkého priebehu ochorenia Covid

S poľutovaním musíme konštatovať, že priebeh koronavírusu, ktorý sa na planéte Zem vyskytuje celé veky by bol omnoho ľahší, ak by sa v ľuďoch žlčovito neživil strach. Zhrozenie, ktoré je umelo vyvolávané a udržiavané niektorými médiami a vládou SR zásadne prispieva aj k počtu ľudí postihnutých ochorením Covid. Zodpovedná je za to psychosomatika.  Psychosomatika je náuka o vzájomnom prepojení duševných a telesných procesov. To platí samozrejme aj pri liečení ochorení, teda aj Covidu 19. Keďže psychiku od fyziky nemožno oddeliť, psychický tlak vyvolaný na človeku sa musí zákonite prejaviť aj na jeho telesnom, resp. fyzickom zdraví.

Predstavte si, žeby na Slovensku i celom svete jestvovali normálne vlády. V marci roku 2020 by sa informovalo občanov o tom, že je tu nejaký vírus. Pokojne, kľudne, bez emócií… a hlavne s rozumom. Ľudia by dostali inštrukcie, aby sa nezdružovali, aby viac dodržiavali hygiénu. Ozaj? Prečo sa doteraz pri chrípkových epidémiach nerušili verejné podujatia, celoplošne sa nezatvárali školy…? Na to nik neodpovie. Je nebodaj chrípkový vírus iný? Nemôže človeka zabiť? Samozrejme môže. Pamätáte si aj vy tých kolegov, spolužiakov či kamarátov, ktorý v horúčke s nádchou cestovali do práce verejnou dopravou? To nebolo ohrozovanie ľudí? Koľkokrát som sa niekoho pýtal: „Prečo si neostal doma, keď si chorý?“. Odpoveď: „Však ja to zvládnem, nechcem si brať Pn-ku“. Najhoršie je, že práve títo ľudia teraz kričia o zodpovednosti. Boli vtedy zodpovední? Možno kvôli nim umrela staršia pani, ktorá dostala infekciu a jej imunita už nedokázala s chorobou bojovať. Sú to tí istí ľudia, ktorí teraz vykrikujú na neočkovaných ľudí, ktorí majú tú „drzosť“ ísť na verejné zhromaždenie, slová ako opica či dezolát….  Ak ste sa v tom našli, hanbite sa!

Prečo sa informácie nepodávali, a nepodávajú, s použitím rozumu? Pretože je to vysoko účinné. Ľudia žijú doslova v strachu. Jedni pred pandémiou, druhí pred tým, aké sankcie za neposlušnosť na nich zajtra uvalí fašistická vláda. V takomto prostredí vzniká aj väčšia pravdepodobnosť ochorenia na hocakú chorobu. Nie len na vírus. Strach a zhrozenie môže našu psychiku poškodiť nenávratne. Človek sa môže stať až choromyseľným. (Choromyseľný je aj Igor M., no ten diagnózou trpí od narodenia). Načo sú dobré dennodenné hrôzostrašné správy o číslach, okresoch? Komu to prospeje? Prospeje to chorým v nemocniciach? Zdravým pracujúcim? Deťom? Starým ľuďom? Komu? Nikomu. Jedine, ak tým, ktorí tento strach a hrôzu úmyselne vyvolávajú. Tým, ktorí potrebujú ľudstvo na kolenách.

K tomuto stavu zjavne pomohli aj niektoré média, ktoré nekriticky kopírujú propagandu. A ako z tohto celého von? Nepoddať sa! Aj keď je to náročné, nepoddať sa tlaku propagandy a zachovať si zdravú psychiku. Tráviť čas s rodinou, niečo chutné si uvariť, naučiť sa novému remeslu, spraviť si výlet, navštevovať miesta s minimálnou koncentráciou „zarespirátorovaných“… A snažiť sa žiť ako pred tým.

Demokracia, si ešte na Slovensku, alebo ti zvoní umieračik?

18.08.2023

Je ešte demokracia súčasťou Slovenska? To je otázka, ktorú si kladú ľudia na Slovensku už dlho, no včera táto otázka eskalovala o to viac. Čo sa to tu vlastne deje pár týždňov pred dôležitými parlamentnými voľbami? Je zarážajúce, že Slovensku vládne samozvaný alipaša – Hamran. Človek ktorý by za demokratických okolností do svojej funkcie ani nebol zvolený, [...]

Nad NAKA sa zmráka?

19.08.2022

To čo predvádzajú niektorí príslušníci NAKA v posledných mesiacoch prekračuje všetky medze. Svojvôľa, nezákonnosť, šikana, zastrašovanie a hlúposti spôsobené kŕčom. Určití príslušníci NAKA, otvorene označovaný súčasným šéfom polície ako „naši chlapci“ totiž už vedia, že metódam ich práce bude onedlho koniec. V prírode má všetko svoju prirodzenú [...]

Rusofóbiu nepriniesla vojna na Ukrajine. Ide o dlhodobý program Západu

24.03.2022

Kroky Moskvy na Ukrajine odhalili hlboko zakorenený a latentný rasizmus voči ruskému ľudu, ktorý mnohé západné inštitúcie – v neposlednom rade Hollywood a staršie mainstreamové médiá – kultivujú už príliš dlho. Zo všetkých vojenských operácií, ktoré sa uskutočnili od začiatku milénia – v Afganistane, Iraku, Líbyi a Jemene (uskutočnili ich USA a NATO), je zrazu [...]

vojna na Ukrajine, Charkov

Poľsko chce poslať Ukrajincov domov bojovať. Podľa ministra sú Poliaci pobúrení, keď vidia mladých z Ukrajiny vysedávať v ich kaviarňach

25.04.2024 06:24

Poľsko je pripravené pomôcť Ukrajine pri návrate mužov vo vojenskom veku, uviedol poľský minister obrany.

SR ÚV MZ Fico Dolinková rokovanie kontrola TK BAX

Kontrolóri o stave zdravotníctva: Štát na jeho riadenie rezignoval, dôsledky pre pacientov sú alarmujúce

25.04.2024 06:05

Nemáme prehľad o financiách, nemodernizujeme a najakútnejším problémom je chýbajúci lekársky a ošetrovateľský personál.

vojna na Ukrajine, Bachmut

ONLINE: Pistorius: Rusi už vyrábajú viac zbraní, než potrebujú proti Ukrajine

25.04.2024 06:00, aktualizované: 07:40

Veľká časť toho, čo sa vyrobí v ruských vojenských závodoch, nemieri na front na Ukrajine, ale končí v skladoch, tvrdí nemecký minister obrany Boris Pistorius.

Špióni

Kradnuté technológie, sabotáže aj plánované útoky. Európu zaplavujú čínski a ruskí špióni

25.04.2024 06:00

Špiónov, ktorí pracovali pre Čínu, zadržali v Británii aj v Nemecku. Ruských, ktorí pripravovali aj útoky, odhalila nemecká polícia.

bonum

Pravdivé informácie k dôležitým témam na základe overených faktov.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 44
Celková čítanosť: 143541x
Priemerná čítanosť článkov: 3262x

Autor blogu

Kategórie