Založ si blog

Covidové vymývanie mozgov (Brainwashing)

Nižšie uvedený text je prepisom všeobecného hesla z Wikipedie „Vymývanie mozgov“ https://sk.wikipedia.org/wiki/Brainwashing. Ak si mnohí stále myslia, že dnes páchané zločiny proti ľudskosti nemajú s týmto násilnými, vedecky popísanými psychologickými postupmi nič spoločné, treba ich vyviesť z omylu. Do oficiálneho textu Wikipedie sú preto vložené konkrétne  aktuálne príklady COVIDOVÉHO vymývania mozgov, kvôli prehľadnosti vždy tučným písmom. Posúďte sami…

Brainwashing (doslova „vymývanie mozgu“; iné názvy: vymývanie mozgu, vymývanie mozgov) je v psychológii metóda násilnej indoktrinácie sledujúca rozrušenie prijatých systémov hodnôt a názorovej orientácie jedinca za účelom dosiahnutia zmeny týchto hodnôt, až protichodného osobného presvedčenia.

Satirické zobrazenie vymývania mozgu

Brainwashing je násilné ovplyvňovanie postojov, vôle a spôsobov myslenia psychickým nátlakom, systematickou demagógiou a narúšaním kritického myslenia podľa toho, ako to vyhovuje manipulátorovi. Podmienkou úspešného brainwashingu je, aby bol objekt udržiavaný v permanentnom strese (každodenné uvádzanie covidových „čísiel“ a nikdy nekončiace a neprehľadné zmeny COVID-opatrení), pretože vtedy je potenciálne najlepšie prístupný manipulácii. K vyvolávaniu stresu sa využíva nepriame psychické (ak sa nezaočkujete, budete mať problémy) a zriedkavejšie aj priame fyzické násilie (uvrhnutie do cely predbežného zadržania niektorých osôb, ktoré odopreli ponižujúce COVID-opatrenia potierajúce ľudskú dôstojnosť). Najčastejšie dôvody brainwashingu sú finančné, náboženské a politické. Je základnou formou pôsobenia na osobnosť človeka v náboženských sektách (až chorobné a nekritické „zbožťovanie“ vakcinácie). V jemnejšej forme sa brainwashing využíva v reklame a obyčajne ho obsahuje aj politická či iná propaganda (očkovacia lotéria). Hranica medzi brainwashingom a ostatnými snahami o ovplyvňovanie ľudskej osobnosti nie je jednoznačná. Existuje však niekoľko rozlišujúcich kritérií:

  • Zdravé ovplyvňovanie je nastavené tak, aby naučilo jedinca presadiť sa v širokej spoločnosti = teda aj mimo ovplyvňujúcej organizácie. Brainwashing naopak zužuje myseľ jedinca natoľko, že je schopný kariéry už len v rámci ovplyvňujúcej organizácie (ak neprijmeš tú našu jedinú pravdu označia ťa naši ľudia za konšpirátora).
  • Medzi tolerovaním a netolerovaním niečoho je u zdravého človeka široká škála medzistupňov. Brainwashing sa naopak opiera o čiernobiele posudzovanie (buď jednoznačne a bez výhrad veríš očkovaniu alebo si proti nám). V postoji sa obmedzuje buď len na jednoznačné odmeny (očkovacia lotéria ako aj jednoznačné výhody pre očkovaných v COVID automate) a tresty alebo len na radikálnu obhajobu voči radikálnej netolerancii. Napríklad manipulujúca organizácia bude niekoho buď len zbožňovať (iba vyvolení vedci sú vždy volaní  na diskusie do médií) alebo len démonizovať (označovanie oponentov vakcinácie za dezinformátorov) a to napríklad len preto, že človek bude súhlasiť alebo nesúhlasiť s istou jej hlásanou myšlienkou. Pritom bude manipulátor ignorovať tie uhly pohľadu, ktoré sa danej veci týkajú rovnako podstatne (nežiadúce účinky vakcíny) ako manipulátorom propagovaná myšlienka.
  • Zdravé ovplyvňovanie dáva „žiakovi“ možnosť prijať ľubovoľnú časť z učiva ideológie aj v prípade, ak by ju odmietal ako celok. Manipulátorská organizácia naopak vytvára závislosť človeka na jej organizačnom a ideologickom obsahu ako na nemeniteľnom celku (buď jednoznačne a bez výhrad veríš očkovaniu alebo si proti nám – diskusiu nepripúšťame). Nastavuje svoju náuku tak, aby jej vybrané a oddelené časti sami osebe nedávali prijímateľovi zmysel. Organizácia nalieha na „žiaka“ aby sa rozhodol medzi dvomi radikálnymi možnosťami – prijať organizácia bezo zvyšku s celým jej inštitucionálnym folklórom, alebo neprijať ju vôbec. Neprijatie bude nezriedka znamenať „vyhadzov“ z organizácie (v COVID-automate označenie občanov SR za „základ“). Najextrémnejšie organizácie sa často budú snažiť následne prerezať všetky – aj osobné – vzťahy a kontakty medzi „odpadlíkom“ a zostávajúcimi členmi (rozdeľovanie rodín na vakcinovaných/nevakcinovaných a stále častejšie rozvody a narúšanie vzťahov).

Metódy brainwashingu sú pomerne pestré. Pri ovplyvňovaní ľudí sú často používané metódy ako spánková deprivácia, zvukové a filmové úseky púšťané stále dokola, napríklad povinné počúvanie rozhlasu alebo omieľanie stále tých istých hitov (každodenné uvádzanie covidových čísiel, každodenné reklamy na vakcináciu), drogy, týranie hladom alebo prestimulácia prílišným množstvom jedla, vystavenie smädu a emóciam, ktoré vyvolávajú bezmocnosť (nezmyselne drasticky prísne nastavenie COVID-automatu kritizované množstvom skutočných odborníkov) či potláčajú reálne vnímanie skutočnosti. Škála prejavov brainwashingu môže existovať od úplne nenápadného správania sa či perfektného napodobňovania normálneho správania sa až po veľmi bizarné a čudné prejavy (experimentálne celoplošné testovanie občanov SR v roku 2020).

Techniky brainwashingu sú v niektorých krajinách či inštitúciách používané aj s oficiálnym súhlasom autorít. Používajú sa napríklad pri policajnom a súdnom vyšetrovaní, psychiatrickej liečbe, výchovnom pôsobení hlavne na deti alebo na odsúdených. Náchylné k používaniu brainwashingu bývajú okrem vyššie uvedeného aj médiá, vzdelávacie organizácie a armáda. Brainwashing sa niekedy neobmedzuje len na jednotlivé spolky, či aktivity jedincov, ale prerastá do celej spoločnosti (popieranie základných ľudských práv a slobôd s argumentom „lebo COVID“) a stáva sa všeobecnou súčasťou jej kultúry a myslenia.

Toľko prepis textu z Wikipédie.

No blýska sa na lepšie časy a na svete nie sú len zlé správy: Skupina vedcov a lekárov sa pre očkovanie proti covidu obrátila na tribunál v Haagu. Žiadajú jeho zastavenie. Medzinárodný trestný tribunál v Haagu bude prešetrovať, či očkovanie proti ochoreniu COVID-19 je, alebo nie je zločinom proti ľudskosti. Podnet podala skupina slovenských, českých, anglických a francúzskych právnikov, vedcov a lekárov. Žiadajú zastavenie očkovania. Lekári a vedci, ktorí sa rozhodli podporiť podnet, tvrdia, že očkovanie proti covidu treba zastaviť. Je medzi nimi aj francúzsky virológ, objaviteľ HIV vírusu a nositeľ Nobelovej ceny za fyziológiu a medicínu, Luck Montagnier. (https://spravy.rtvs.sk/2021/09/skupina-vedcov-a-lekarov-sa-pre-ockovanie-proti-covidu-obratila-na-tribunal-v-haagu/  )

 

Demokracia, si ešte na Slovensku, alebo ti zvoní umieračik?

18.08.2023

Je ešte demokracia súčasťou Slovenska? To je otázka, ktorú si kladú ľudia na Slovensku už dlho, no včera táto otázka eskalovala o to viac. Čo sa to tu vlastne deje pár týždňov pred dôležitými parlamentnými voľbami? Je zarážajúce, že Slovensku vládne samozvaný alipaša – Hamran. Človek ktorý by za demokratických okolností do svojej funkcie ani nebol zvolený, [...]

Nad NAKA sa zmráka?

19.08.2022

To čo predvádzajú niektorí príslušníci NAKA v posledných mesiacoch prekračuje všetky medze. Svojvôľa, nezákonnosť, šikana, zastrašovanie a hlúposti spôsobené kŕčom. Určití príslušníci NAKA, otvorene označovaný súčasným šéfom polície ako „naši chlapci“ totiž už vedia, že metódam ich práce bude onedlho koniec. V prírode má všetko svoju prirodzenú [...]

Rusofóbiu nepriniesla vojna na Ukrajine. Ide o dlhodobý program Západu

24.03.2022

Kroky Moskvy na Ukrajine odhalili hlboko zakorenený a latentný rasizmus voči ruskému ľudu, ktorý mnohé západné inštitúcie – v neposlednom rade Hollywood a staršie mainstreamové médiá – kultivujú už príliš dlho. Zo všetkých vojenských operácií, ktoré sa uskutočnili od začiatku milénia – v Afganistane, Iraku, Líbyi a Jemene (uskutočnili ich USA a NATO), je zrazu [...]

polícia, evakuácia, vyhrážky, UK, fakulta

Polícia v Bratislave zadržala medzinárodne hľadaného občana Bosny a Hercegoviny

28.03.2024 17:32

V prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody až na 15 rokov.

FTX Bankman Fried

Súd poslal zakladateľa kryptomenovej burzy FTX na 25 rokov do väzenia

28.03.2024 17:13

Pred kolapsom v novembri 2022 bola druhou najväčšou kryptomenovou burzou na svete.

Crocus, Moskva, Rusko, teroristický útok

Teroristický útok si objednali Ukrajinci máme dôkaz, tvrdí Moskva. Nezmysel, opakovane sme vás varovali, reaguje USA

28.03.2024 16:36, aktualizované: 16:48

Za útok v koncertnej sieni v Krasnogorsku na predmestí Moskvy je zodpovedný výlučne Islamský štát, vyhlásil bezpečnostný hovorca Bieleho domu John Kirby.

Tomáš Drucker

Ministerstvo školstva: Prístup k tehotným študentkám by sa novelou zákona mohol zmeniť

28.03.2024 16:17

Ako priblížili z rezortu, podľa navrhovaných úprav má VŠ povinnosť prihliadať na ich potreby, najmä pri tvorbe študijných plánov.

bonum

Pravdivé informácie k dôležitým témam na základe overených faktov.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 44
Celková čítanosť: 142529x
Priemerná čítanosť článkov: 3239x

Autor blogu

Kategórie