Založ si blog

Putin nemal na výber, západ vyvolal ďalšiu vojnu

Keď som sa ráno zobudil, a v rádiu započul o napadnutí Ukrajiny Ruskom, prvé, čo mi vzišlo na um bolo:“ A majú to, čo chceli…“. Situácia medzi Ruskom, Ukrajinou a západným vplyvom bola ako časovaná bomba. Keď po západom organizovanej majdanizácií Ukrajiny, sa začala výrazná časť obyvateľstva búriť. Obyvatelia Krymu boli proti najviac. Spravili to najlepšie, čo sa v danej situácií dalo. To, čomu dnes hovorí západ anexia, bolo prianie väčšiny obyvateľstva Krymu. V oblasti Donecka a Luhanska sa situácia vyvíjala inak. Súboj ruskom podporovaných ľudových vojsk a západom podporovaných vojsk Ukrajiny naberal na obrátkach postupne. Azda najvýznamnejším vonkajším vplyvom bol neúspech západom organizovanej revolúcie v Bielorusku. Západ tým utrpel zdrvujúcu psychologickú aj ekonomickú porážku. Snaženie obkľučovať Rusko nabralo na obrátkach ešte viac. Najmä USA začalo vo výraznej miere so snahou o združovanie vojsk v krajinách, susediacich s Ruskom. Je logické, že Putin bol proti! Skúsme iný príklad. Predstavme si, žeby Rusko svojimi vojskami obliehalo USA, a umiestnilo základne do Kanady či Mexika. To by bolo kriku… Rusko je tlačené do kúta stále viac a viac. Štvavá protiruská kampaň, ktorá rozbíja slovanskú vzájomnosť je na svete prítomná už stovky rokov. Prakticky zo všetkých väčších médií je cítiť nepriateľské protiruské nálady. Prozápadnosť a doslovná pokakanosť z úžasnej Ameriky je naopak viditeľná všade. Ľudia s proruskými názormi sú označovaní za trolov… Tak ako počas pandémie. Necheš vakcínu si dezolát…  Vraví sa tomu propaganda, a v príklade súčasného diania treba povedať len jedno: Zlodej kričí, chyťte ho!

Donecká a Luhanská republika sa Ruskou federáciou od včera stali oficiálnymi štátmi. Je zaujímavé, ako všetci kričia o tom, čo si to Rusi dovolili! Pripomeňme si Kosovo. Kto dal právo západu zasahovať do Juhoslovanského konfliktu? Vtedy to nebolo porušenie zmlúv. Vtedy sa jednalo o rozbíjanie Juhoslávie, takže to bolo verejne podporované ako mierová misia. No, keď Putin pomenuje jeho snahy o demilitarizáciu ako mierovú misiu, všetci idú z kože vyskočiť… Kde boli všetci tí poslovia dobra, keď v Juhoslávií zabíjali bomby civilistov, keď sa destabilizoval Irak, Lýbia atď… Vtedy to nebol problém? Paralela Kosova a Doneckej resp. Luhanskej republiky je takmer identická, a veľmi sa teším na výroky rôznych proamerických babrákov, ako je to všetko HOAX, a ako sa to nemôže zrovnávať. No môže, drahý Západ! Čo si totiž na tejto planéte západné krajiny na čele s USA zasiali, to si teraz všetci žneme. Žiaľ, dopadlo to tak, ako to dopadlo. Neschvaľujem kroky Ruska, no sú pochopiteľné. Zatlačenie človeka do kúta, je najhoršie, čo sa môže stať. Rusko je doslova v obkľúčení vojskami NATO a USA, a ich priamy vplyv, o ktorý sa snažia aj na Ukrajine je v tesnej blízkosti Ruska. Putin prosto nemal na výber. Otázkou bolo, nie či, ale kto stlačí to povestné vojenské tlačidlo. Dopad to bude mať na všetkých a na všetko, tak poďakujme protiruským štváčom.

Demokracia, si ešte na Slovensku, alebo ti zvoní umieračik?

18.08.2023

Je ešte demokracia súčasťou Slovenska? To je otázka, ktorú si kladú ľudia na Slovensku už dlho, no včera táto otázka eskalovala o to viac. Čo sa to tu vlastne deje pár týždňov pred dôležitými parlamentnými voľbami? Je zarážajúce, že Slovensku vládne samozvaný alipaša – Hamran. Človek ktorý by za demokratických okolností do svojej funkcie ani nebol zvolený, [...]

Nad NAKA sa zmráka?

19.08.2022

To čo predvádzajú niektorí príslušníci NAKA v posledných mesiacoch prekračuje všetky medze. Svojvôľa, nezákonnosť, šikana, zastrašovanie a hlúposti spôsobené kŕčom. Určití príslušníci NAKA, otvorene označovaný súčasným šéfom polície ako „naši chlapci“ totiž už vedia, že metódam ich práce bude onedlho koniec. V prírode má všetko svoju prirodzenú [...]

Rusofóbiu nepriniesla vojna na Ukrajine. Ide o dlhodobý program Západu

24.03.2022

Kroky Moskvy na Ukrajine odhalili hlboko zakorenený a latentný rasizmus voči ruskému ľudu, ktorý mnohé západné inštitúcie – v neposlednom rade Hollywood a staršie mainstreamové médiá – kultivujú už príliš dlho. Zo všetkých vojenských operácií, ktoré sa uskutočnili od začiatku milénia – v Afganistane, Iraku, Líbyi a Jemene (uskutočnili ich USA a NATO), je zrazu [...]

Russia Ukraine War

ONLINE: Trump: Prežitie Ukrajiny je dôležité aj pre USA. Hýb sa Európa, daj viac peňazí

19.04.2024 06:15

Prežitie Ukrajiny v súčasnej vojne proti Rusku je dôležité tak pre Európu, ako aj pre Spojené štáty, uviedol americký exprezident Donald Trump.

Ukrajina

Ukrajina aj Izrael. Zvládla by EÚ dva konflikty?

19.04.2024 06:00

Pre Ukrajinu hľadajú protivzdušnú obranu, na Blízkom východe chcú zabrániť stupňovaniu napätia. Na tom sa zhodli lídri krajín EÚ.

Fokker3128

Kiska lietal špeciálom do Popradu, Pellegrini na operu. Hodina letu stojí tisíce, aké sú pravidlá využívania vládnej flotily?

19.04.2024 06:00

Cestovanie kamkoľvek, bez udania dôvodu a zadarmo, účet totiž platí štátna kasa

Irán, armáda

Explózie v Iráne. Predstavitelia USA uviedli, že je to izraelská odveta, strany konflliktu zatiaľ mlčia

19.04.2024 05:45, aktualizované: 06:28

Izrael v noci na piatok zaútočil na Irán ako odvetu za jeho úder, uviedli pre americké médiá nemenovaní predstavitelia USA.

bonum

Pravdivé informácie k dôležitým témam na základe overených faktov.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 44
Celková čítanosť: 143213x
Priemerná čítanosť článkov: 3255x

Autor blogu

Kategórie