Založ si blog

Smer zachránilo odštiepenie Hlasu, Uhríka a spol. odštiepenie od ĽSNS.

 

Strana Smer-SD, ktorá bola dlhoročným víťazom volieb utrpela v roku 2020 porážku. Zo smerom to niekoľko mesiacov po voľbách vyzeralo biedne, a po odštiepení krídla na čele s Pellegrinim to vyzeralo ešte horšie. Situácia sa však takmer dva roky po voľbách radikálne zmenila. Smer začína opäť rásť. To, čo vyzeralo pred rokom ako pohroma, sa dnes vykryštalizovalo pozitívne. Smer sa očistil od liberálneho krídla a nabral jasnú rétoriku. Dnešná doba nám priniesla voličov, potrebujúcich počuť jasné a radikálne názory. To platí o kresťanoch, liberáloch, národniaroch, socialistoch… V dnešnej napätej situácií sa „prestávajú nosiť“ umiernené názory. Vidno to všade. Pre stranu Hlas-SD, ktorej politika je pre súčasného voliča až príliš umiernená to jednoducho môže znamenať obrovský pád z útesu. Prosto nezaujmú ani jednu z názorových strán voličov. Pellegrinovci nie sú ani liberáli, ani národniari, ani socialisti. Hlas je typická politická strana veterného rukáva. Kam zaveje situácia, tam sa otočí. Ľudia však toto prekúkajú. Hlas má preto veľmi dobre nasmerovanú cestu smerom za stranou Sieť.

Súčasná strana Smer – SD je dnes výrazne názorovo očistená. Do popredia sa dostali politici ako Ľuboš Blaha, ktorý nahradil miesta v popredí, po dnešných členoch strany Hlas. Treba dodať, že Blaha je dnes takmer jediným zástupcom pre sympatizantov socializmu, resp. komunizmu, keďže Komunistická strana Slovenska má na Slovensku len veľmi slabú podporu, oproti napríklad Českej republike. Smer dnes môže robiť ľavicovú, pronárodnú a socialistickú politiku bez zbytočného liberálneho krídla, a jednoznačne mu odchod „Hlasákov“ neuškodil a strana naberá na sile. Treba dodať, že takto pred rokom, dávali strane v prieskumoch len okolo 9% a tretie, resp. štvrté miesta. Dnes sa strana začína prejavovať ako možný víťaz najbližších parlamentných volieb. Najlepšou reklamou je dnes pre Smer súčasná vláda, ktorá robí jednu blbosť za druhou.

Opačný prípad zrejme zažije strana ĽSNS, ktorej najvýraznejšie osobnosti okrem Mariána Kotlebu, odišli do  novovzniknutej strany Republika. Tú dnes do parlamentu posielajú prakticky všetky prieskumy. Jej súčasné preferencie sa pohybujú niekde okolo 5 – 8 %, no pri súčasnom rozklade štátu dnešnou koalíciou jej preferencie rozhodne stúpnu. Republika sa stáva rešpektovaným hráčom, a možnú spoluprácu s ňou nepopierajú ani strany ako Sme rodina, Hlas či spomínaný Smer.

Strany, ktoré bojujú proti radikálnym covid opatreniam, či proti obrannej dohode s USA zákonite musia vzrásť. Odrážajú totiž vôľu ľudu. Tú vôľu, ktorú už takmer 2 roky súčasná vláda dehonestuje. Prípadná spolupráca Smeru, Repubilky a nového subjektu by mohla znamenať zaujímavú alternatívu súčasnej (kruto)vláde. Nechajme sa prekvapiť…

 

 

Demokracia, si ešte na Slovensku, alebo ti zvoní umieračik?

18.08.2023

Je ešte demokracia súčasťou Slovenska? To je otázka, ktorú si kladú ľudia na Slovensku už dlho, no včera táto otázka eskalovala o to viac. Čo sa to tu vlastne deje pár týždňov pred dôležitými parlamentnými voľbami? Je zarážajúce, že Slovensku vládne samozvaný alipaša – Hamran. Človek ktorý by za demokratických okolností do svojej funkcie ani nebol zvolený, [...]

Nad NAKA sa zmráka?

19.08.2022

To čo predvádzajú niektorí príslušníci NAKA v posledných mesiacoch prekračuje všetky medze. Svojvôľa, nezákonnosť, šikana, zastrašovanie a hlúposti spôsobené kŕčom. Určití príslušníci NAKA, otvorene označovaný súčasným šéfom polície ako „naši chlapci“ totiž už vedia, že metódam ich práce bude onedlho koniec. V prírode má všetko svoju prirodzenú [...]

Rusofóbiu nepriniesla vojna na Ukrajine. Ide o dlhodobý program Západu

24.03.2022

Kroky Moskvy na Ukrajine odhalili hlboko zakorenený a latentný rasizmus voči ruskému ľudu, ktorý mnohé západné inštitúcie – v neposlednom rade Hollywood a staršie mainstreamové médiá – kultivujú už príliš dlho. Zo všetkých vojenských operácií, ktoré sa uskutočnili od začiatku milénia – v Afganistane, Iraku, Líbyi a Jemene (uskutočnili ich USA a NATO), je zrazu [...]

SR Bratislava EK Vláda Jourová RTVS MK Stretnutie TK BAX

Jourová rokovala s Ficom i Šimkovičovou: Nikto si neželá, aby Slovensko prišlo o peniaze EÚ, eurokomisia má však otázky

25.04.2024 19:57

EK diskutuje s vládou o zmenách v trestnom práve, ktoré vládna koalícia napriek žiadosti komisie presadila v zrýchlenom režime.

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

Praha, masová streľba, Česko

Strelec z pražskej univerzity netrpel duševnou poruchou, motív úrady oznámia čoskoro

25.04.2024 18:21

V hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe 21. decembra 2023 jej študent zastrelil 13 ľudí a jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici.

polícia oživovanie

VIDEO: Išlo o sekundy. Petržalskí policajti nezaváhali, zachránili život mužovi

25.04.2024 18:00

Policajti sa pristavili pri dopravnej nehode, keď si zrazu všimli na zemi muža v bezvedomí.

bonum

Pravdivé informácie k dôležitým témam na základe overených faktov.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 44
Celková čítanosť: 143550x
Priemerná čítanosť článkov: 3263x

Autor blogu

Kategórie