Založ si blog

Štát nám nedokáže zabezpečiť základné ľudské potreby

Čo pri súčasnej nekompetentnej vláde na Slovensku vlastne nefunguje? Jednoduchšie by bolo samozrejme napísať, čo funguje, keďže toho by bolo výrazne menej. Vláda, zložená zo strán Oľano, Sme rodina, SaS a Za ľudí (verím, že názvy týchto politických strán budú v budúcich učebniciach dejepisu prirovnané k fašistickej NSDAP, keďže ich priority sú výrazne podobné…) to dotiahla tak ďaleko, že ľudia prichádzajú o naplnenie základných ľudských potrieb na život.

Nefungujúce školstvo

O tejto téme je v podstate zbytočné písať, keďže mnoho z vás má v školách deti, mnoho z vás študuje… Za posledné 2 roky dokázala vláda destabilizovať školstvo v takej miere, v akej to snáď nebolo ani počas dvoch svetových vojen. Vzdelávanie a výchova detí nie je ani na nule, je v mínuse. V mínuse píšem, z dôvodu neustáleho vymývania mozgov zbytočnými grafmi, číslami a propagandou, ktorá sa na mládež valí. V dobe keď majú deti riešiť úplne iné problémy, sú zahltené nekonečnou sprchou (ne)dôležitých správ o covide. Dopad na dospievajúce deti sa bude prejavovať po celých ich život. Z „násť“ ročných vyrastie mozgovo vygumovaná generácia, ktorá bude slepo veriť tomu, čo sa povie v prúde mediálnych informácií, a ktorá bude vyznávať pochybné hodnoty. Z detí prvého stupňa vznikne generácia nevzdelaná, keďže vo veku prvostupňovej školskej dochádzky stratili najvýznamnejšie roky vzdelania. No a deťom predškolského veku prídu obmedzenia a tento stav do budúcna, ako úplne normálny. V skratke, súčasné deti od 5 do 18 rokov budú v budúcnosti výrazne manipulovateľná a nevzdelaná masa. Vysoké školy takmer nefungujú. Za fungovanie totiž nemôžeme považovať nahradenie hodín v laboratóriu, hodinami doma, za počítačom. Absurdné je aj zamedzenie prezenčnej výučby neočkovaným študentom. V tomto prípade sa jedná o brutálny precedens, ktorý môže spustiť lavínu ďalších a ďalších…

Nefungujúce zdravotníctvo

Odkladané operácie, nedostatok lekárov, nemožnosť ambulantného vyšetrenia. Zdravotníctvo dnes funguje iba na báze covid testovania a covid očkovania. To sú jediné dve fungujúce odvetvia. Nárast úmrtí na srdcovo cievne ochorenia, nárast rakoviny, chrípka, a mnoho ďalšieho vlastne zo sveta vymizlo. Tak to na prvý pohľad vyzerá. Toto strkanie hlavy do piesku pred inými zdravotnými problémami zapríčiňuje, a bude zapríčiňovať, mohutný nárast úmrtí a nemožnosti vyliečenia rôznych chorôb.

Nefungujúca doprava

Vedúce pozície riadenia Slovenska to dotiahli tak ďaleko, že nedokážu zabezpečovať už ani fungujúcu dopravu. Autobusová doprava v okolí hlavného mesta trpí od jej zavedenia pod hlavičkou Arrivy. Železničná doprava kolabuje v dôsledku mohutných rýchlostných obmedzení, často až na 10 km/h, ktoré spôsobujú meškania, štátna ZSSK nedokáže naplniť cestovný poriadok kvôli chýbajúcim rušňovodičom a preto sa vlaky odriekajú, letecká doprava zaznamenáva od začiatku covid šialenstva veľké finančné problémy a individuálna doprava autom bude za krátku dobu výrazne drahšia, z dôvodu enormného nárastu cien ropy.

Zdražovanie potravín a hrozba ich nedostatku

Bežné nákupy, pozostávajúce z chleba, masla, šunky, zeleniny a ovocia nám odoberajú z peňaženiek stále viac a viac. Hrozba, že chlieb bude na konci roku 2022 stáť 4 eurá je reálna. Čo si počne početná slovenská rodina? Ľudia budú kupovať menej, pretože nebudú mať peniaze a ceny budú rásť stále viac a viac. Platy však zostávajú rovnaké. Hovorí sa tomu inflácia, ktorá je v prípade nestabilného trhu zákonite spojená s debilným kapitalistickým systémom. Tým systémom, o ktorom nás presviedčajú, ako o najlepšom, čo môže existovať. Dnes sa otvorene hovorí o nedostatku pšenice. Jej ceny preto budú rásť a ľudia žijúci dnes na hranici chudoby môžu o pár mesiacov trpieť hladom. Prečo nepodporuje vláda poľnohospodárstvo? Na našich úrodných poliach v roku 2021 klesla podľa údajov zo štatistického úradu SR výmera pestovania pšenice o 8,6%. Celkový pokles oproti roku 2020 je 243 000 ton pšenice. Pre informáciu, až tretinu z celkového množstva pšenice na našej planéte pestuje na svojom území Rusko. Konflikt, ktorý vyvoláva USA, teda slovenským cenám chleba vôbec nepomôže.

Do vojny s Ruskom!?

Keďže je verejne známe, že naša prezidentka čerpá múdrosti z americkej ambasády a náš minister obrany s modrou knižkou je taktiež jej služobníčkom, nečudo, že vrcholní predstavitelia Slovenska ženú našu vlasť do konfliktu s Ruskom. Západ jednoznačne potrebuje Rusko destabilizovať tak, ako sa mu to podarilo v roku 1990. Deväťdesiate roky boli pre Rusko katastrofou a žiadny obyvateľ tejto krajiny by si ich už zrejme nechcel zopakovať. V krajine nastal výrazný pokles životnej úrovne, zvýšila sa kriminalita. Nástup a pôsobenie Vladimíra Putina Rusko postavilo na nohy. Dnes je z neho sebestačná, dôstojná a (nie len) vojensky silná slovanská krajina. To západu nevonia. Vráťme sa o pár rokov do minulosti a spomeňme si na konflikt v Juhoslávii. Aj tam prišli vojaci USA zabezpečiť slobodu a zbombardovali nevinných srbských civilistov. Aj v Afganistane či ostatných krajinách blízkeho východu chceli robiť mierotvorné procesy a spustili vlnu migrácie. Na Ukrajine zorganizovali najskôr oranžovú revolúciu, keď však po rokoch Ukrajina opäť dostala východný smer a Američanom už zrejme došli revolucionárke farby, znova pomáhali organizovať (samozrejme občianske) protesty, ktoré skončili krízou, z ktorej sa Ukrajina ešte nespamätala. Bielorusko bolo jedným z ďalších terčov, no tam im to pre silné bieloruské kontakty s Ruskom zjavne nevyšlo… Koniec koncov, aj Slovensko zažilo vplyv západom podporovaných revolúcií. Nežne zorganizovanú revolúciu v roku 1989 a snaha o majdanizáciu po vražde Kuciaka v roku 2018. A dnes nám chcú títo „mierotvorcovia“, ktorí ako jediní na svete zhodili atómovú bombu na civilistov a zbíjajú polovicu sveta prechádzať tankami cez Slovensko a prelietavať ponad hlavami. Naša nepríčetná vláda samozrejme súhlasí. Čo by však aj iné robila? Dôsledky tohto celého môžu byť katastrofálne. a Slovensko by rozhodne nemalo stáť na strane NATO, ktorého je žiaľ súčasťou.

Maslowa pyramída

Táto pyramída ľudských potrieb vytvorená v roku 1943 nám poukazuje na hierarchiu ľudských potrieb. Najmenej potrebná je podľa pyramídy sebarealizácia, tú od začiatku covid – šialenstva ani veľmi nemáme. Potreba úcty, resp. slovo úcta v dnešnej dobe ľudia prestávajú poznať. Keď ste za svoj názor lynčovaný a považovaný za dezoláta nepatriaceho do spoločnosti, zrejme to s kladnou odozvou z okolia nemá nič spoločné. (Len chcem pripomenúť, že „vraj nežijeme v totalite“). Sociálne potreby nám vláda opatreniami odstrihla úplne. Môžeme si preto odškrtnúť ďalšie políčko nenaplnených potrieb. Potreba bezpečia, resp. istota v budúcnosti a ochrana… Predstava vojenskej techniky z USA a konflikte na Ukrajine nám pocit z bezpečia zrejme nezvýši. Istota z budúcnosti v podobe prepúšťania, zvyšujúcich sa cien energií a chleba za 4 eurá…hmmm… no nič moc. A nakoniec fyziologické potreby. Dýchanie nám povinné respirátory už zobrali, ostáva nám to ostatné. Hlad a smäd zatiaľ neriešime, no nedostatok potravín je reálne možným problémom budúcnosti. No a sex ako ľudská potreba, je v prípade vystresovaných a znechutených ľudí výrazne horší.

Treba prosto napísať, že DNES NÁM ŠTÁT NEVIE GARANTOVAŤ ANI ZÁKLADNÉ ĽUDSKÉ POTREBY!

Jeden nie príliš pozitívny citát z knihy Herberta Ďurkoviča: Kolízia socializmu s minulosťou znie: „Iba neuveriteľná ľudská tuposť a chamtivosť nás mohla priviesť k dnešnému stavu spoločnosti, že všetko okolo nás kolabuje“. Nezáleží, aký máte názor na socializmus, kapitalizmus či iné systémy. Podstatné je, že tento citát sa našej spoločnosti dnes týka viac, ako kedykoľvek pred tým.

Zmena COVID rétoriky?

Ako zaujímavý fakt musím spomenúť zaujímavý úkaz o zmene rétoriky našej vlády v súvislosti s koronavírusom. Včera v správach Matovič a Heger vraveli o ukončení opatrení do jedného mesiaca. Očkovanie má byť na báze dobrovoľnosti, to platí od 1.2. aj o testovaní vo firmách. Aké pikle sa tu na Slovákov kujú v zákulisí? Čo chcú robiť, kým budú mať Slováci zalepené oči z uvoľnených opatrení…? Necháme sa prekvapiť. Ale veriť im nemôžme ani nos medzi očami.

Optimizmus na záver

Nezakončme tento článok pesimisticky, to nikomu z nás neprospeje. To, že na Slovensku sa oplatí žiť dokazujú médiami nenávidené štatistiky. Tie vravia o zaočkovanosti nižšej, ako 50 %, o tom, že 50% ľudí nesúhlasí s obrannou dohodou s USA, že podľa prieskumov verejnej mienky by vláda nemala v parlamente ani 75 poslancov a 2 strany sú na hranici zvoliteľnosti, resp. pod ňou. To, že väčšina Slovákov je konzervatívnych a nesúhlasia s hlásaním a podporou liberalizmu. Toto sú veci, ktoré ukazujú, že Slováci sa nenechajú obalamutiť rožkom, a že na Slovensku sa oplatí žiť.

Demokracia, si ešte na Slovensku, alebo ti zvoní umieračik?

18.08.2023

Je ešte demokracia súčasťou Slovenska? To je otázka, ktorú si kladú ľudia na Slovensku už dlho, no včera táto otázka eskalovala o to viac. Čo sa to tu vlastne deje pár týždňov pred dôležitými parlamentnými voľbami? Je zarážajúce, že Slovensku vládne samozvaný alipaša – Hamran. Človek ktorý by za demokratických okolností do svojej funkcie ani nebol zvolený, [...]

Nad NAKA sa zmráka?

19.08.2022

To čo predvádzajú niektorí príslušníci NAKA v posledných mesiacoch prekračuje všetky medze. Svojvôľa, nezákonnosť, šikana, zastrašovanie a hlúposti spôsobené kŕčom. Určití príslušníci NAKA, otvorene označovaný súčasným šéfom polície ako „naši chlapci“ totiž už vedia, že metódam ich práce bude onedlho koniec. V prírode má všetko svoju prirodzenú [...]

Rusofóbiu nepriniesla vojna na Ukrajine. Ide o dlhodobý program Západu

24.03.2022

Kroky Moskvy na Ukrajine odhalili hlboko zakorenený a latentný rasizmus voči ruskému ľudu, ktorý mnohé západné inštitúcie – v neposlednom rade Hollywood a staršie mainstreamové médiá – kultivujú už príliš dlho. Zo všetkých vojenských operácií, ktoré sa uskutočnili od začiatku milénia – v Afganistane, Iraku, Líbyi a Jemene (uskutočnili ich USA a NATO), je zrazu [...]

Most v Poprade

V Poprade hrozí, že skolabuje doprava. Pomôcť má bezplatná jazda po diaľnici okolo mesta

25.04.2024 12:45

Je to problém, ktorý trápi vodičov v Poprade už roky. Štvorprúdovka vedúca z centra mesta do Kežmarku sa pod železničným mostom zužuje do dvoch pruhov.

polícia

Opitý vodič zdemoloval tri autá, nafúkal takmer 2,7 promile

25.04.2024 12:19

Škodu na vozidlách predbežne vyčíslili na približne 4 200 eur.

Alexander Lukašenko

Rusi takmer nepostupujú, na fronte je pat, je čas na mierové rokovania, vyhlásil Lukašenko

25.04.2024 12:10

Paradoxom Moskvy je, že na mierovú konferenciu odmieta prísť, rokovanie bez jej účasti však označuje za nezmyselné.

Spain Election

Čisté ruky zašpinili dobré meno španielskeho premiéra. Zavinila to jeho žena. Odstúpi z čela vlády?

25.04.2024 12:00

Má pre mňa cenu zostať na čele vlády napriek tomu, že ma krajná pravica a pravica obhadzujú bahnom? Španielsky líder na svoju otázku čoskoro odpovie.

bonum

Pravdivé informácie k dôležitým témam na základe overených faktov.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 44
Celková čítanosť: 143543x
Priemerná čítanosť článkov: 3262x

Autor blogu

Kategórie